Vorbeste cu el! Nu trece singura prin asta

Draga mea,

În timpul chimioterapiei, cuplul tău poate fi un sprijin valoros și o sursă de putere. Iată câteva sfaturi simple pentru a menține cuplul sănătos în această perioadă dificilă:

 1. Comunică cu tandrețe: Deschide-ți inima și vorbește sincer cu partenerul tău despre emoțiile și temerile tale. Spune-i cum te simți și cum te poate ajuta. Comunicarea sinceră și tandră vă va apropia și vă va ajuta să depășiți împreună provocările.
 2. Găsiți momente speciale împreună: Creați momente de bucurie și relaxare în relația voastră. Fie că este vorba de o cină romantică acasă sau de o plimbare în parc, găsiți timp pentru a vă conecta și a vă bucura unul de celălalt. Râdeți, jucați-vă și amintiți-vă de dragostea voastră.
 3. Acceptați și sprijiniți schimbările: În timpul chimioterapiei, corpul tău poate trece prin schimbări fizice. Învață să te accepți și să te iubești așa cum ești acum. Partenerul tău te iubește pentru cine ești înăuntru, iar frumusețea ta interioară rămâne neschimbată.
 4. Îngrijește-te de tine: Este important să ai grijă de tine în timpul tratamentului. Respectă-ți nevoile și acordă-ți timp pentru odihnă și relaxare. Înfrumusețează-te în felurile care te fac să te simți bine, fie că este vorba de o peruca, un masaj, o masca facială sau de pur și simplu de a te răsfăța.
 5. Împărtășiți speranța și bucuria: Împărtășiți-vă gândurile și visele pentru viitor. Creați împreună planuri și proiecte care să vă aducă bucurie și speranță. Aveți încredere că împreună veți depăși această provocare și veți continua să vă construiți viitorul în doi.

Amintește-ți că ești puternică și că meriți dragostea și sprijinul partenerului tău în această călătorie. Iubiți-vă și fiți acolo unul pentru celălalt. Daca nu a invatat pana acum cum sa te iubeasca, invata-l. Vorbeste-i! Scrie-i!

 1. Iubitul meu sot, ascultă nevoile mele: Este esențial să îmi asculți nevoile și să fii deschis să înțelegi cum poti să mă sprijini cel mai bine. Uneori pot avea nevoie de odihnă și timp pentru mine, iar alteori pot avea nevoie de sprijin emoțional sau ajutor practic în anumite activități zilnice.
 2. Dragul meu prieten, informeaza-te: Învață despre chimioterapie și despre efectele sale. Înțelegerea tratamentului și a efectelor secundare pe care le pot avea mă va ajuta să exprim cum mă simt și cum să răspunzi în mod adecvat. Cunoașterea ta despre tratament ne va ajuta să fim pe aceeași lungime de undă și să găsim soluții împreună.
 3. Iubirea mea, ai un pic de rabdare cu mine: Chimioterapia poate aduce schimbări fizice și emoționale. Înțeleg că aceste schimbări pot fi dificile pentru amândoi. Te rog să fii răbdător și să încerci să te pui în locul meu, să încerci să înțelegi cum mă simt și să fii empatic cu experiența prin care trec.
 4. AJUTA-MA: Chimioterapia poate fi obositoare și epuizantă fizic. Orice sprijin practic pe care mi-l poți oferi, cum ar fi ajutor în gospodărie, pregătirea meselor sau organizarea programului medical, va fi de neprețuit. Gesturile mici pot face o mare diferență în viața mea de zi cu zi. Nu ma intreba ce sa faci! Pur si simplu FA!
 5. Alinta-ma!Fii un sprijin emoțional: Am nevoie de sprijinul și încurajările tale. Cuvintele blânde și încurajatoare pot avea un impact enorm asupra stării mele de spirit. Fii deschis pentru conversații sincere și fii un umăr pe care să mă pot sprijini când am nevoie.
 6. ASTEAPTA -MA! Aș vrea să îți împărtășesc câteva sentimente și gânduri profunde. În timpul chimioterapiei, nu mă simt atât de frumoasă cum mă simțeam înainte. Este o schimbare dureroasa pentru mine și, pentru moment, nu simt dorința sau încrederea necesară în mine pentru a explora intimitatea noastră așa cum o făceam înainte.

  Înțeleg că acest lucru poate fi frustrant.

  Acum, sprijinul și înțelegerea ta sunt esențiale. Am nevoie de timp și răbdare pentru a mă reașeza în corpul meu și pentru a-mi recăpăta încrederea în mine.

  În loc să ne concentrăm pe intimitatea fizică, aș propune să ne axăm mai mult pe conexiunea emoțională și comunicarea noastră. Să petrecem timp de calitate împreună, să ne povestim unul altuia despre trăirile și dorințele noastre, să ne sprijinim reciproc prin această perioadă dificilă. Înțeleg că este o schimbare pentru amândoi, dar cred că putem găsi modalități de a ne apropia.

Găsește-ne

Magazin HERMAX – COCOR Bucuresti
tel: 0771 207704

Distribuitor BUCURESTI Fundeni
(PROTEZE SI LENJERIE post mastectomie)
Șoseaua Fundeni 147A,
tel:  0771 207704

Magazin HERMAX – Cluj-Napoca
Bulevardul 21 Decembrie 1989,
tel: 0771 207 704

Farmacia VINCA – Cluj-Napoca
Bulevardul Muncii, nr. 96,
tel: 0771 207 704

Farmacia Napofarm – Cluj-Napoca
Str.Ion Creanga nr 8,
tel: 0786222033

GANIA HAIR DESIGN – Iasi
Lascar Catargi, nr. 42,
tel: 0799 263 734

MONO HERMAX SRL

J40/1415/2009, RO 25059623
Sediu social: Bucuresti, Calea Dorobanti 69
Et. 1, Ap. 2, Sect.1
Email: mono@hermax.ro