Bustiera medicala de compresie sau bustiera pentru sport?

Perioada imediat după operația la sân este probabil un moment în care femeile afectate se simt cele mai vulnerabile și expuse. Ele trebuie să se ocupe mai întâi de pierderea totală sau parțială a sânului – atât mental, cât și fizic. Pentru a îngriji aceste femei în cel mai bun mod posibil la nivel fizic, linia Amoena Recovery Care propune cel mai bun suport posibil pentru vindecare.

Sutienele de compresie sunt extrem de importante in procesul de refacere.

Materialele textile de compresie oferă suport – din toate punctele de vedere

Fiecare interventie chirurgicala ar trebui să se desfășoare la un nivel optim . Cu toate acestea, rezultatul chirurgical nu este influențat doar de intervenția chirurgicală. Îngrijirea postoperatorie perfectă contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la un proces optim de vindecare. Materialele textile de compresie Amoena sunt concepute special pentru femeile care au suferit o intervenție chirurgicală la sân. Ele ajută la minimizarea riscului de sângerare și umflare postoperatorie și la atenuarea durerii asociate. În același timp, sutienele de compresie calmează sânul care a fost operat și mențin acea zonă a corpului stabilă. În combinație cu presiunea provenită de la textilele compresive, acestea pot favoriza vindecarea rănilor și pot stabiliza forma și funcția sânului. În acest fel, sutienele de compresie oferă un sprijin excelent și protejează chiar și în cazul mișcărilor bruște, neplăcute, precum strănutul și tusea. Mai multe modele ( de ex Sarah) sunt chiar potrivite pentru utilizare clinică directă imediat după operație, deoarece sunt pre-spălate și livrate într-un ambalaj sigilat.

Pe langa beneficiul fizic in ceea ce priveste procesul de vindecare, sutienele compresive ofera si un sentiment emotional de stabilitate si siguranta, a carui valoare nu poate fi estimata suficient de bine in faza de dupa operatie. Sutienele de compresie pot susține încă de la început încrederea în sine a femeilor și le pot ajuta să se împace cu noua lor situație de viață, mai ales în combinație cu proteza textila Priform extra-moale – o proteza de sân postoperatorie din umplutură ușoară de fibre care ofera volum si restabileste simetria estetic.

Deși beneficiul medical al sutienelor de compresie se bazează pe cele mai recente cunoștințe științifice, femeilor care au suferit o intervenție chirurgicală încă li se recomandă adesea sutiene sport pentru prima fază după operația la sân. Sutienele sport au o serie de dezavantaje în comparație cu sutienele de compresie medicale. Deoarece sutienele sport nu sunt în general concepute fără cusături, există riscul de frecare și iritare la locul operației. Sutienele de compresie de la Amoena, pe de altă parte, sunt fabricate folosind tehnologia de tricotare circulară fără sutura (cusaturi) pentru a preveni astfel de complicații.

Caracteristici speciale pentru o perioadă specială

Un alt aspect care nu trebuie subestimat este cerința unei bune îngrijiri postoperatorii pentru a nu împiedica fluxul limfatic în zona chirurgicală – mai ales ținând cont de faptul că unele femei dezvoltă limfedem după operația la sân. Sutienele sport au benzi interioare subțiri, cu elasticitate redusă, care pot afecta cu ușurință fluxul limfatic. Sutienele de compresie Amoena au o bandă sub bust deosebit de moale și largă tocmai din acest motiv. În plus, sutienele sport nu acoperă întreaga zonă chirurgicală în care pacientul poate dezvolta edem postoperator.

În plus, un sutien sport nu este capabil să exercite presiunea potrivită exact în poziția corectă din cauza tăieturii sale. În schimb, pentru asta au fost concepute sutienele de compresie Amoena. Au fost dezvoltate special pentru nevoile femeilor care au suferit o intervenție chirurgicală la sân și sunt echipate cu niveluri de presiune ușoare, medii sau ridicate în funcție de model. Tehnologia specială de tricotat permite, de asemenea, diferite zone de tricotat în cadrul materialului. De exemplu, fermitatea spatelui și a lateralelor diferă, deși întregul sutien de compresie este fără cusături și este format dintr-o singură parte. Acest lucru este deosebit de benefic pentru drenajul limfatic. Bretelele largi, spatele înalt și banda largă de sub bust contribuie la stabilizarea zonei chirurgicale fără a afecta rezultatul chirurgical.

Un alt aspect semnificativ este prezenta unei prinderi frontale. Sutienele de compresie și postoperatorii Amoena sunt echipate cu închideri frontale pentru a face îmbrăcarea și dezbracarea cât mai confortabile și fără durere posibil. Mai ales în prima fază după operația la sân, mișcările trunchiului sunt adesea asociate cu durere. Această durere poate fi ușor evitată sau redusă prin închiderea frontală .

Diferența esențială dintre un sutien sport și un sutien de compresie medical este că acesta din urmă este un „adevărat” dispozitiv medical. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării în timpul dezvoltării produsului. Deoarece toate textilele de compresie Amoena sunt produse medicale, o evaluare clinică este obligatorie. Beneficiul clinic, siguranța și performanța fiecărui produs trebuie să fie demonstrate fără îndoială. Astfel, dezvoltarea sutienelor de compresie Amoena se bazează pe cele mai recente cunoștințe științifice. În cooperare cu profesioniștii din domeniul sănătății, câteva săptămâni de teste ale produselor sunt efectuate cu o evaluare finală de către profesioniștii din domeniul sănătății care furnizează tratament. Puteți accesa sfaturi de specialitate la un retailer specializat bine aprovizionat.

Sursa : amoena.com

Gaseste multe articole dedicate pe blogul  amoena4life

Găsește-ne

Magazin HERMAX – COCOR Bucuresti
tel: 0771 207704

Distribuitor BUCURESTI Fundeni
(PROTEZE SI LENJERIE post mastectomie)
Șoseaua Fundeni 147A,
tel:  0771 207704

Magazin HERMAX – Cluj-Napoca
Bulevardul 21 Decembrie 1989,
tel: 0771 207 704

Farmacia VINCA – Cluj-Napoca
Bulevardul Muncii, nr. 96,
tel: 0771 207 704

Farmacia Napofarm – Cluj-Napoca
Str.Ion Creanga nr 8,
tel: 0786222033

GANIA HAIR DESIGN – Iasi
Lascar Catargi, nr. 42,
tel: 0799 263 734

MONO HERMAX SRL

J40/1415/2009, RO 25059623
Sediu social: Bucuresti, Calea Dorobanti 69
Et. 1, Ap. 2, Sect.1
Email: mono@hermax.ro