Perucile kosher

Femeile de origine iudaica ortodoxe, credincioase practicante, reprezinta un alt target al producatorilor de peruci. Acesta este o clientela cu standarde extrem de ridicate.

Sheitel reprezinta o peruca sau o mesa din par pe care femeile ortodoxe casatorite o poarta pentru a–si acoperi (ascunde) parul natural astfel cum le cere legea evreiasca. Termenul este cel mai probabil derivat din germana , scheitel insemnand “bucata”.Vom vorbi în detaliu despre această problemă în acest articol. Practica are legatura cu un standard al “modestiei” care se numeste tziut.

In anul 2004 a existat o mare controversa legata de faptul ca parul natural pentru peruci este colectat in cadrul unor ritualuri din templele hinduse din zona asiatica, parul fiind practic oferit ca ofranda pentru a obtine indulgenta sau bunavointa zeilor. Acest fapt nu e conform legilor iudaice. Perucile de origine non-kosher au fost total interzise. Doar perucile de par natural de origine europeana au fost agreate ca fiind conforme cu traditia iudaica si, in masura in care sunt insotite de un certificat Hechsher care atesta ca sunt kosher, pot accesoriza tinuta unei evreice practicante. Astfel, peruci extraordinar de frumoase si scumpe vin sa implineasca “Modestia” evreiasca de care se face vorbire in Thora si in Talmud. Femeile care poarta o peruca de calitate sunt mult infrumusetate, ele sunt femei atractive dar asta nu contravine moralei si principiilor iudaice intrucat tziut nu presupune un ritual de uratire, ci presupune ca anumite parti ale corpului sa ramane ferite de ochii barbatilor care nu fac parte din nucleul familiei, existand chiar un curent ultrareligios in care femeia isi acopera parul cu peruca chiar si in prezenta sotului. Practic, in public, nimeni nu stie ca ea poarta o peruca, doar femeia. Ea devine astfel mai constienta de statutul ei de femeie maritata, de puterea ei de seductie si de responsabilitatea ca aceasta sa fie orientate corect, doar in intimitatea caminului conjugal. Peruca devine astfel o bariera intre femeie si lumea exterioara familiei.

Hermax comercializeaza perucile din par natural de origine europeana pe care le puteti gasi doar in Colectia Pur Europe.

 

Găsește-ne

Magazin HERMAX – COCOR Bucuresti
tel: 0771 207704

Distribuitor BUCURESTI Fundeni
(PROTEZE SI LENJERIE post mastectomie)
Șoseaua Fundeni 147A,
tel:  0771 207704

Magazin HERMAX – Cluj-Napoca
Bulevardul 21 Decembrie 1989,
tel: 0771 207 704

Farmacia VINCA – Cluj-Napoca
Bulevardul Muncii, nr. 96,
tel: 0771 207 704

Farmacia Napofarm – Cluj-Napoca
Str.Ion Creanga nr 8,
tel: 0786222033

GANIA HAIR DESIGN – Iasi
Lascar Catargi, nr. 42,
tel: 0799 263 734

MONO HERMAX SRL

J40/1415/2009, RO 25059623
Sediu social: Bucuresti, Calea Dorobanti 69
Et. 1, Ap. 2, Sect.1
Email: mono@hermax.ro