Daca port peruca mult timp, va mai creste parul la fel ca inainte?

  1. Îngrijirea adecvată a scalpului: Este important să mențineți scalpul curat și sănătos. Asigurați-vă că vă spălați și îngrijiți în mod regulat scalpul înainte de a purta perucă. Utilizați șampoane și balsamuri delicate și evitați acumularea de sebum sau de reziduuri de produse pe scalp. Aplicati peruca doar pe pielea uscata.
  2. Protejarea părului sub perucă: Asigurați-vă că părul dvs. este bine protejat sub perucă. Puteți utiliza o bonetă de satin sau o mască de protecție pentru a evita frecarea și deteriorarea părului natural cauzată de frecarea perucii. Evitati sa il strangeti foarte ferm pe langa cap si sa fortati din  radacina. Distribuiti parul in asa fel incat sa nu va supraincalzeasca.
  3. Pauze regulate: Este recomandat să acordați pauze regulate de la purtarea perucii, pentru a permite scalpului și părului să respire. În timpul pauzelor, puteți aplica tratamente de întărire și hidratare a părului pentru a menține sănătatea acestuia. Ideal este sa nu purtati peruca noaptea. Alegeti sa purtati un turban in timpul noptii.
  4. Îngrijirea corespunzătoare a perucii: În funcție de materialul și tipul perucii, aceasta poate necesita o îngrijire adecvată pentru a se menține în stare bună. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de întreținere și curățare ale perucii pentru a evita deteriorarea și pentru a preveni acumularea de bacterii sau de alte impurități care pot afecta scalpul. Spalatul frecvent poate dauna perucii si ea se poate matui sau incalci daca nu parcurgem pasii necesari. Mai periculos insa pentru o peruca este nespalarea ei la timp intrucat atat montura cat si parul vor intra in contact si vor fi expuse sebumului si materiilor organice, transpiratie etc. Acestea vor creea un mediu bacterian propice dezvoltarii unor eczeme si reactii alergice. Nu uitati ca atat montura interioara cat si parul sunt mult mai vulnerabile cand sunt umede. Transpiratia excesiva are un pH acid si modifica textura firului de par si a captuselii.

În concluzie, purtarea unei peruci zilnic nu afectează în mod direct creșterea părului, dar este important să acordați atenție igienei și îngrijirii adecvate a scalpului și părului pentru a menține sănătatea acestora.

Găsește-ne

Magazin HERMAX – COCOR Bucuresti
tel: 0771 207704

Distribuitor BUCURESTI Fundeni
(PROTEZE SI LENJERIE post mastectomie)
Șoseaua Fundeni 147A,
tel:  0771 207704

Magazin HERMAX – Cluj-Napoca
Bulevardul 21 Decembrie 1989,
tel: 0771 207 704

Farmacia VINCA – Cluj-Napoca
Bulevardul Muncii, nr. 96,
tel: 0771 207 704

Farmacia Napofarm – Cluj-Napoca
Str.Ion Creanga nr 8,
tel: 0786222033

GANIA HAIR DESIGN – Iasi
Lascar Catargi, nr. 42,
tel: 0799 263 734

MONO HERMAX SRL

J40/1415/2009, RO 25059623
Sediu social: Bucuresti, Calea Dorobanti 69
Et. 1, Ap. 2, Sect.1
Email: mono@hermax.ro